Politika

Aleksandar Jovanović Ćuta: Sastanak sa Ziđinom ili dolazimo ispred kineske ambasade

Foto: S. Lisac
Kopredsednik stranke Zajedno, narodni poslanik i predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta zatražio je od predstavnika kineske kompanije Ziđin hitan sastanak zbog miniranja na planini Starici, saopšteno je juče iz te stranke.

U saopštenju se navodi da bi se sastanak, na koji je pozvan i komandir policijske stanice u Majdanpeku, održao danas, a da će ukoliko do njega ne dođe biti organizovan novi protest ispred ambasade Kine u Beogradu.

„Ukoliko država Srbija ne zaštiti svoje građane Ekološki ustanak, predstavnici stranke Zajedno i koalicije Moramo zajedno sa aktivistima će organizovati novi protest ispred kineske ambasade. Ziđin je prekopirao ‘recept’ predstavnika naprednjačke vlasti i pre nekoliko dana je unajmio privatne plaćenike da ‘dele pravdu’ i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra“, navodi se u saopštenju.

Iz Zajedno navode da „sve strane kompanije moraju poslovati po našim zakonima i niko ne sme da napada i rasteruje građane“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend