Politika

Šapić potvrdio da će biti prvi na listi SNS za Beograd

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je da će biti prvi na listi te partije za beogradske izbore.

Šapić je za TV Pink izjavio da ga je na sednici Predsedništva predložio predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i da bi odluka trebalo da bude potvrđena na sledećem Predsedništvu stranke u februaru.

Time je potvrđeno pisanje Nove.rs čiji izvor je naveo da odluka da Šapić bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, dodavši da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.

Baner Boom93 Android aplikacija

Podsetimo, u maju 2021. godine Glavni odbor SNS odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez pristupi toj stranci. Šapić je izabran za potpredsednika stranke na izbornoj skupštini naprednjaka 27. novembra.

Na listi, kako navodi Nova, neće biti aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji bi mogao da bude kandidat na parlamentarnim izborima. Novine Nova pišu i da će SNS i SPS nastupiti odvojeno na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima.