Politika

Balša Božović: Nema zrna istine ni u čemu što je rekao Vučić

N1/Printscreen
Komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da Priština sprema napad na sever Kosova i da je Zapad pokazao licemeran odnos prema Srbiji, direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović kaže da to nije istina i da jedino postoji licemeran odnos Srbije prema Zapadu.

“Nema ni zrna istine ni u čemu što je pričao (Vučić)”, rekao je Božović u emisiji Iza vesti na N1.

On je upitao kako Vučić može da očekuje zaštitu od onih kojima ne želi da pruži podršku čak ni u vremenu rata u Evropi.

Ocenio je da se predsednik Srbije “iznervirao” jer je hteo da Kosovo postane deo inicijative Otvoreni Balkan, a “očigledno posle ovoga od toga nema ništa”.

Prema njegovoj oceni, Vučić je ljut i na zemlje Kvinte i Zapad, ali ne sme otvoreno da se ljuti na SAD jer zna da nije u pravu.

Božović dodaje i da nije tačno da samo Priština nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, već da su obe strane pokušale da izbegnu obaveze.

Komentarišući posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića, rekao je da “nema govora” o resetovanju odnosa koje su najavili predstavnici dve države.

“Dritan Abazović igra onako kako Vučić svira”, naveo je Božović.

Dodaje da su odnosi Beograda i Podgorice i dalje neiskreni ali “rade jedni drugima posao”.

Navodi da su tema bili Otvoreni Balkan i Temeljni ugovor Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, za koji kaže da vrši “reviziju istorije Crne Gore i atak na crnogorski identitet”.

“Mislim da ovaj današnji isastanak nije resetovanje odnosa nego ponovno aktiviranje podela”, ocenio je Božović.

Navodi i da je SPC “u duhu spoljne politike Srbije jedina prekogranična institucija koju Srbija može da koristi za svoje nacionalističke pretenzije u regionu”.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend