Politika

Brnabić: Vučić objasnio suštinu licemerja koje trpimo svaki dan

Foto: Boom93/MMV
Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da je predsednik Aleksandar Vučić "objasnio suštinu licemerja koje trpimo svaki dan", povodom odluke Prištine da uspostavi reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo.

„Poštujemo UN rezolucije ili ne? Implementiramo međunarodne sporazume ili ne? Teritorijalni integritet međunarodno priznatih država je nepovrediv ili nije? Međunarodno pravo poštujemo – uvek ili kako nam odgovara“, upitala je Brnabić na tviteru prenosi N1.

Vlada Kosova je usvojila odluku prema kojoj se svakom licu koje putuje iz Srbije na Kosovo sa ličnim dokumentom izdatim od strane srpskih vlasti, na graničnom prelazu da se opremi obrazcem koji privremeno zamenjuje upotrebu lične karte.

Kosovska vlada je takođe usvojila odluku da se omogući registracija vozila sa registarskim oznakama RKS za sva vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, kao i rešenje za prelazak granice.

Predsednik Vučić se nakon toga obratio javnosti i rekao da Priština planira napad na sever Kosova do 1. oktobra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend