Politika

Đukanović: Tužilaštvo mora da reaguje nakon intervjua Dijane Hrkalović

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Advokat Dijane Hrkalović, funkcioner SNS, Vladimir Đukanović izjavio je da smatra da Tužilaštvo mora da reaguje i da mu nije jasno zašto još čekaju ako sada imaju sve elemente.

Istraga je završena, rekao je Đukanović u emsiji „Hit tvit“ na Pinku, zbog čega, kako kaže, Hrkalović može da da intervju za medij koji želi prenosi portal 021.

„Iznela je mnogo toga. I slažem se, tužilaštvo bi moralo da reaguje. Prosto mi je nejasno da do sada već nisu reagovali. Da uzmu izjavu ili od nje, ili od ministra. Ovo je sasvim drugi postupak. Mogu da uzmu izjavu za prisluškivanje predsednika, za saradnju sa (Belivukovim) klanom… pa izvolite gospodo, radite. Jeste li tražili da budete nezavisni i samostalni? Izvolite gospodo, radite svoj posao“, rekao je Đukanović.

On je rekao da mu je veoma zanimljivo kako su reagovali mediji na izjavu Dijane Hrkalović.

„Baš ih je pogodila. Ubola ih je, onako, žestoko. I meni je to najboilji znak da je rekla veoma, veoma važne stvari…to oko ministra da je imao ‘Skaj’ telefon, vidite da su i neke novine pisale o tome. Samo ključno pitanje: ‘Jesi li ti imao ‘Skaj’ telefon, ili nisi’? Ako si imao, šta će tebi ‘Skaj’ telefon? Šta će ministru u Vladi ‘Skaj’ telefon“, zapitao je Đukanović.

Podsetimo da je bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović u intervjuu dnevniku Objektiv optužila Nebojšu Stefanovića da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, namestio slučaj „Jovanjica“ i štitio Veljka Belivuka i njegov klan. Hrkalović je rekla da je sve radila po nalogu Stefanovića, odnosno da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.

„Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte razgovora mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA a oni preduzmu mere“, rekla je Hrkalović.

Hrkalović je kazala da ne zna „kako tog čoveka (Stefanovića) nije sramota“.

Na ove navode Hrkalović reagovao je i sam Nebojša Stefanović, koji je juče rekao da će u narednih 48 sati „odgovoriti na sve laži koristeći, kako je naveo, samo istinu i argumente“.

Novi policijski sindikalni savez najavio je da će podneti krivičnu prijavu protv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića i NN lica zbog zloupotrebe položaja.