Politika

DS predlaže smanjenje PDV-a za ugostitelje

Demokratska stranka smatra da su nedavno usvojene mere Kriznog štaba i ograničavaje rada ugostiteljskih objekata u suštini neadekvatne i da ozbiljno dovode u pitanje ekonomsku perspektivu i opstanak ugostiteljskog sektora.

Demokrate navode da su druge države u kojima je ugostiteljski sektor manje važan nego u Srbiji, pokušale da pomognu potrošnju na barem dva načina.

„Najvažnija mera bila je smanjenje PDV-a za ovu delatnost, pa je tako u Ujedinjenom Kraljevstvu PDV za ugostitelje spušten sa 20 na 5 odsto, dok je drugi pristup – pospešivanje potrošnje preko posebne vrste vaučera za sve one koji ručaju napolju, a čiji je pokrovitelj bila država“, navedeno je u saopštenju.

DS je dodala da se tokom poslednjih nekoliko godina dosta ulagalo u pozicioniranje Srbije na turističkoj mapi, a da je sada sve dovedeno u pitanje i zato je neophodno da država bolje razume suštinu problema i da usvoji mere koje bi omogućile „preživljavanje“ ovog sektora.

„Ukoliko turizam i ugostiteljstvo budu prepušteni sami sebi, pitanje je kakva ih budućnost čeka, a ne sme se zaboraviti da je u ovom sektoru zaposlen velik broj gradjana Srbije – samo u Beogradu čak 64.000 ljudi“, navela je DS.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend