Politika

Grad Požarevac: Nemamo nikakve veze sa oglasom o prodaji zemljišta

Grad Požarevac saopštio je da oglas koji je nedavno objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika nema veze sa zemljištem bivše šećerane koje je kupio Grad, da se ne prodaje zemljište koje je kupljeno 2015.godine, kao i da ne postoje bilo kakve sumnjive okolnosti pod kojima je turski investitor Ringlesan otišao iz Požarevca.

U saopštenju informativne službe Grada Požarevca ocenjuje se da „iza iznošenje lažnih informacija u javnosti stoji očigledna namera obmanjivanja“, a kao povod reagovanja navodi se saopštenje koje je objavilo RIIS ISTOK, inače zastupljeno u lokalnom parlamentu.

U saopštenju se podseća da je 2015.godine Grad kupio oko 22 hektara zemljišta, sa objektima površine od oko 57.000 kvadrata, tehnološkom opremom i kompletnom infrastrukturom.

Oglas za prodaju zemljišta na lokaciji nekadašnje Fabrike šećera, koji se navodi u saopštenju RIIS ISTOK objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika 20. februara 2021. godine, i to nije zemljište koje je kupio Grad Požarevac, već zemljište koje je vlasništvo Fabrike šećera u stečaju, dobijeno po okončanju sudskih sporova, navodi se u saopštenju.

„Grad Požarevac  ne prodaje zemljište na lokaciji nekadašnje Fabrike šećera i sa tim oglasom nema nikakve veze.“

U dopisu koji su dobili mediji od Grada, navodi se i da turska firma „Ringelsan“ nikada nije dobila  subvenciju od Grada Požarevca i Republike Srbije. Ringlesan „nije otišao pod sumnjivim okolnostima, već po okončanju sudskih sporova sa Gradom Požarevcem i nakon što je isplatio sva dugovanja prema poveriocima“, piše u saopštenju.

„Što se tiče ulaganja od „više miliona evra“ u infrastrukturu industrijske zone, Grad Požarevac izgradio je i opremio industrijsku zonu površine oko 9 hektara na početku ulice Đure Đakovića. Ta lokacija nije ni na koji način povezana sa Fabrikom šećera i smatramo da je u pitanju svesna zamena teza sa očiglednom namerom obmanjivanja građana, zaključuje se u dopisu Grada.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Hvala,Uroše,na odličnom članku!

  Zašto nisu uhapšeni bivši direktori Šećerane,kao i tadašnje gradsko rukovodstvo,zajedno sa tadašnjim rukovodiocima komunističke partije,koji su lošim upravljanjem doveli do propasti fabrike šećera?!?
  Zašto nije vraćen novac svim građanima Požarevca,koji su davali zajam u vidu cele svoje plate,kako bi se izgradila fabrika Šećera?!?
  Ko je dozvolio bilo kome da glumi stečajnog upravnika i da se na sumnjivim licitacijama prodaje vlasništvo svih građana Požarevca!?!
  Zašto Tužilaštvo i Policija ćute i „prave se mrtvi“!
  Tužilaštvo mora da reaguje i pokrene istragu i na anonimnu prijavu,tako kažu zakoni!!! Šta nije jasno podobnim „stručnjacima“ u Tužilaštvu!?!
  Skoro sve fabrike,kombinati i radne organizacije su uništene i pokradeni,a Tužilaštvo i Policija ćute,zašto???!!!
  Zašto su dopuštene nezakonite privatizacije Litasa,Bambija,Stižanke,PZP,itd.????!!!!
  Zašto tužilaštvo nije reagovalo??!!!
  LUSTRACIJA za sve vas korumpirane,podobne, komunističke kulake i tajkune- lopine!!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend