Politika

Inicijativni odbor SSP postavio pitanja gradskom štabu

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Požarevcu uputio je javnosti saopštenje u kome postavlja pitanja Gradskom štabu za vanredne situacije. 

Ova stranka navodi kako postavlja pitanja polazeći od zabrinutosti sve većeg broja građana koji im se javljaju.

Pitanja su:

-Kada će se realizovati odluka Gradskog štaba za vanredne situacije doneta pre gotovo mesec dana o dodeli paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima i nezaposlenim licima?

-Kada će se ispred Gradskog štaba za vanredne situacije neko obratiti građanima Požarevca sa preciznim statističkim podacima i informacijama o preduzetim merama, a povodom navoda najviših državnih istanci da je Požarevac novo žarište korona virusa?

-Da li je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku o merama za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije izazvane korona virusom?

-Zašto na početnoj stranici zvaničnog sajta Grada Požarevca osim broja telefona putem koga se stara lica mogu obratiti za pomoć nije istaknut i broj telefona putem koga se zainteresovani građani mogu prijaviti za učešće u volonterskom servisu grada i pružanju pomoći starim licima za vreme pandemije, s obzirom da se na ovaj način stvara sumnja da se gradski volonterski servis koristi za stranačku promociju vladajuće političke organizacije?

-Da li je Gradski štab za vanredne situacije obezbedio zaštitnu opremu,higijenska i dezinfekciona sredstva u dovoljnim količinama kako se ne bi ugrozili bezbednost i zdravlje dece i zaposlenih u gradskoj predškolskoj ustanovi, imajući u vidu iznete informacije da epidemiolozi planiraju u narednom periodu otvaranje vrtića, a kako ovakvu odluku u trenutku kada bude zvanična ne bi dočekali nespremni?

-Da li je uspešno sprovedena javna nabavka za sistemsku dezinsekciju na području grada Požarevca,kako bi se ove godine obezbedilo blagovremeno zaprašivanje komaraca na području grada i omogućilo građanima Požarevca da nakon izolacije, kada se za to steknu uslovi nesmetano provode vreme na otvorenom?

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend