Politika

Izabran predsednik požarevačkih socijalista

FOTO: Youtube/Printscreen

FOTO: Youtube/Printscreen

U Požarevcu je prošlog petka održana Izborna konferencija Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije. Jednoglasno i uz saglasnost predsednika SPS-a Srbije Ivice Dačića za predsednika požarevačkih socijalista izabran je Primarijus dr Srećko Bosić.

Кonferenciji je od izabranih 141. prisustvovalo 139 delegata. Gosti konferencije bili su Nikola Šainović, član predsedništva SPS-a i koordinator za Braničevski okrug, Aleksandar Antić, potpredsednik glavnog odbora SPS-a, dugogodišnji koalicioni partner Slobodan Živković iz Jedinstvene Srbije i predsednici Opštinskih organizacija Braničevskog okruga.

Nakon otvaranja Izborne konferencije i izbora radnih tela, prisutnima se obratio Nikola Šainović, član predsedništva SPS-a i koordinator za Braničevski okrug. Dosadašnji predsednik Slobodan Jović podneo je izveštaj o radu Gradske organizacije SPS-au proteklom periodu. Usvojen je i program rada Gradske organizacije SPS-a za naredni period i doneta odluka o izboru 111 novih članova koji će činiti Gradski odbor SPS Požarevac.

Takođe,na konferenciji je dat predlog kandidata za najviše funkcije u SPS-u i izabrano26 delegata za predstojeći 11. Кongres SPS-a koji će se održati 17. decembra u Beogradu.