Izbori 2020

CRTA zbog pogoršane epidemiološke situacije neće pratiti ponovljene izbore

Posmatračka misija CRTA saopštila je da zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji neće sutra pratiti ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta.

Iz te organizacije su podsetili da su juče pozvali Vladu Srbije, Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se „hitno i nedvosmisleno“ izjasne o uslovima za održavanje ponovljenih izbora ali da odgovor institucija nisu dobili.

„Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da od nadležnih institucija nismo dobili nedvosmislenu potvrdu da je okruženje bezbedno za održavanje izbora, bili smo primorani da odustanemo od posmatranja“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je CRTA planirala kao i prethodnih godina da posmatra izbore na 234 biračkih mesta, iako je kako je navedeno, mala verovatnoća da se na ponovljenim izborima promene preliminarni rezultati.

U Srbiji će sutra na 234 biračka mesta biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim i lokalnim izborima, a pravo glasa na tim biračkim mestima ima 202.924 birača.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend