Izbori 2020

Iskorak: Politički motivisani otkazi

Udruženje Iskorak u Požarevcu danas je iznelo stav da postoji politička pozadina iza otkaza koji su u javnom sektoru dobili neki njihovi članovi, kao i da je to način na koji se vlast obračunava sa neistomišljenicima.

Predsednik ovog udruženja, Zvonimir Blagojević kaže da je nedavno dobio presudu apelacionog suda kojom je potvrđeno da je otkaz koji je dobio u Toplifikaciji 2017.godine nezakonit. On je rekao i da je član ovog udruženja Suzana Goranović nedavno dobila otkaz kao radnik gradske uprave. Ona, kako je objasnio, na redovnom konkursu za popunjavanje izvršilačkih mesta nije izabrana, ali nije mogla da ostvari uvid u rang listu ni bodovanje kandidata.    

„Niko ne oseća odgovornost zbog toga. Znamo da je toga bilo u Muzeju, Ljubičevu, Vodovodu i nekim drugim preduzećima i ustanovama. Ljudi su sudski vraćeni na posao, ali to izgleda nije ničija odgovornost. To je dokaz da može da se radi šta se hoće. Suvišno je da napomenem da je Suzana dobila otkaz zato što je u rukovodstvu udruženja građana  Iskorak, kao što sam i ja. Nadam se da će građani pred izbore prepoznati kakvu vlast imamo i kako se ona obračunava sa neistomišljenicima“, rekao je Blagojević.

On se osvrnuo na situaciju u Kostolcu gde su izbori raspisani nakon ostavke predsednika gradske opštine Serdža Krstanoskog.

„Nije bilo nikakvih razloga da se raspusti kostolačka skupština. Dokaz neodgovornosti se vidi i u činjenici da su u privremeni organ koji će upravljati gradskom opštinom do izbora imenovani i predsednica skupštine i sam Krstanoski koji je ranije podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika gradske opštine Kostolac.“

Inače, u petočlani privremeni organ je imenovana i predsednica odborničke grupe  Iskoraka, Jasminka Đorđević Miloradović, ali Blagojević kaže da u ovom pokretu ne žele da učestvuju u radu tog organa.

Lider Iskoraka pozvao je građane da potpisom podrže listu Iskoraka na lokalnim izborima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend