Izbori 2020

Na izborima u Požarevcu 5 izbornih lista, počinje podela glasačkog materijala biračkim odborima

Na predstojećim izborima u Požarevcu na glasačkom listiću građani će moći da biraju jednu od 5 izbornih lista.
Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija

Na zbirnoj listi, koja je usvojila Gradska izborna komisija, na prvom mestu nalazi se Srpska napredna stranka, koja je predala punu listu sa 68 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Slaviša Aleksić, diplomirani inženjer tehnologije iz Brežana, dok je aktuelni gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović  drugi na listi.

Na drugom mestu na glasačkom listiću je koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. I ova koalicija je predala potpunu listu sa 68 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Slobodan Jović, direktor Javnog preduzeća „Komunalne službe“.

Treće mesto na glasačkom listiću opredeljeno je za Vlašku stranku „Most“. Ova stranka je predala listu sa 23 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Vladimir Ugrinović, master ekonomista iz Požarevca. Nosilac liste je Nikola Nikolić, ekonomista iz Požarevca.

Na četvrtom mestu je lista Srpske radikalne stranke. Oni su predali listu sa 23 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Marko Lazić, student iz Požarevca.

Poslednje mesto na glasačkom lisitću opredeljeno je za listu „Suverenisti“. I oni su predali listu sa 23 kandidata za odbornike, a prvo mesto na listi zauzima Slobodan Vasić, preduzetnik iz Bara.

Kako je za Boom93 rekao Živomir Rajčić, Gradska izborna komisija je dobila preporuke od RIK-a‚ u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID – 19.

„Danas na sednici komisije gde ćemo utvrditi te detalje iz preporuke. Verovatno će svaki glasač biti u mogućnosti da dobije najmanje masku, ako ne, verovatno i rukavice. Tako da će bezbednost zdravstvena, na biračkim mestima, biti potpuno postignuta“ rekao je Rajčić.

Živomir Rajčić, predsednik GIK-a

U Požarevcu pravo glasa ima 69.667 glasača koji mogu glasati na 68 biračkih mesta

Štampan je i rezervni broj listića koji određuje se u broju  0,3 % od utvrđenog broja glasačkih listića. Broj rezervnih listića na ovim izborima iznosi 209.

Kako je napomenuo Živomir Rajčić Gradska izborna komisija počeće sa podelom glasačkog materijala.

„Danas će komisija da spakuje po biračkim mestima sav izborni materijal i da će sutra verovatno od 14 do 16 časova biti uručenje tog materijala. U izborni materijal spadaju glasački listići, zapisnik o radu biračkih odbora, UV lampe i sprejevi“ kazao je Rajičić.

On je napomenuo da se do sada nije najavila ni jedna posmatračka misija koja bi pratila tok izbora u Požarevcu. Rajčić dodaje da je Gradska izborna komisija utvrdila formulare i obrazce koji će biti prosleđeni uz materijal na biračka mesta.

Podsetimo da se izbori održavaju u nedelju 21. juna. Biračka mesta biće otvorena u 7 časova ujutru, dok će se zatvoriti u 20 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend