Izbori 2020

Pre prekida izbornih aktivnosti na listama partija i grupe građana 22 kandidata za narodne poslanike iz Požarevca

Kada je 16. marta Republička izborna komisija donela odluku o prekidu izbornih aktivnosti, za novi saziv Narodne skupštine, proglašeno je 9 izbornih lista. U sedam izbornih lista nalaze se kandidati za poslanike iz Požarevca i Braničevskog okruga.
Marko Veljković/Boom93

Medju ovih sedam lista Požarevac ima 22 kandidata za poslanika. Najviše kandidata u Požarevcu nalazi se na listi Srpske stranke Zavetnici. Ova stranka je predložila 7 kandidata. Na listi Ujedinjene demokratske Srbije nalazi se 6 kandidata za narodne poslanike, dok na listama Srpska napredne stranke, Srpske radikalne stranke, grupe građana „Aleksandar Šapić“ i Pokreta za obnovu krajevine Srbije nalaze se po 2 kandidata iz Požarevca.  Na listi Socijalističke partije Srbije nalazi se samo jedan kandidat.

Šta se dešava sa izborima za Skupštinu grada Požarevca?

Gradska izborna komisija je na sednici u ponedeljak 11. maja donela odluku o nastavku izbornih aktivnosti. Do sada su u Požarevcu proglašene 2 liste, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Pored Požarevca sa teritorije Braničevskog okruga za mesto u novom sazivu Narodne skupštine nadmetaće se još 20 kandidata. Najviše kandidata ima lista Ujedinjene demokratske Srbije, njih 7. Na listi Socijalističke partije Srbije nalazi se 5 kandidata, dok Srpska stranka Zavetnici ima 4 kandidata za poslanike sa teritorije okruga. Srpska napredna stranka ima 2 kandidata, dok Srpska radikalna stranka i Pokret za obnovu kraljevine Srbije po 1 kandidata za Narodnog poslanika.

Sve stranke, u kojima se nalaze kandidati iz Požarevca  i Braničevskog okruga, imaju potpunu listu od 250 kandidata izuzev Srpske stranke Zavetnici koja ima 194 i Ujedinjene demokratske Srbije sa 238 kandidata za Narodne poslanike.

Izborne radnje ponovo su počele u pondeljak 11. maja dok je poslednji rok za predaju potpisa i izbornih lista 5.jun u ponoć. Možemo očekivati da će se broj kandidata, za mesto u novom sazivu Narodne skupštine, iz našeg okruga povećati.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend