Izbori 2020

Predsednik RIK-a: Očekuju se informacije za sprovodjenje izbora na KiM

Presedsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević kazao je večeras da će se očekuje informacija u skladu sa uputstvom za sprovodjenje izbora na Kosovu i Metohiji.

„Očekuju se informacije u skladu sa uputstvom, da bi doneli odgovarajuće uputstvo ako bude bilo neophodno“, rekao je Dimitrijević na sednici RIK-a.

Potpredsednica RIK-a Željka Radeta navela je da na Kosovu i Metohiji postoji 90 biračkih mesta, a da još uvek nisu doneti „ni radna tela, ni stalni sastav, ni prošireni, kao ni u rasporedu koordinatora“.

Dimitrijević je kazao da su koordinatori za KiM odredjeni i da su u osnovnom rešenju to Marko Janković i Marko Pušić.

Predsednik RIK-a je saopštio da je na obrazovanje biračkih odbora u stalnom sastavu, koji koji su obrazovani 10. juna, do danas riglo 760 predlofa su obrazovani 10. juna, do danas pristiglo 760 predloga poslaničkih grupa i radnih tela za izmene.

RIK je večeras doneo Rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u proširenom sastavu za koordinirano sprovodjenje izbora.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend