Izbori 2020

RIK odbacio kao neosnovane sve prigovore o kojima je odlučivao

Članovi Republičke izborne komisije odbacili su kao neosnovane sve prigovore na održavanje izbora 21. juna, o kojima su danas odlučivali.

Prigovori o kojima su odlučivali članovi RIK-a odnosili su se na nemogućnost utvrđivanja identiteta članova biračkog odbora, postojanje rizika po zdravlje, kao i na legalnost izbora.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da su svi prigovori „blagovremeni i izjavljeni od ovlašćenih lica“, ali su odbačeni kao neosnovani bez rasprave, većinom glasova članova RIK-a.

Odbačen je i prigovor da je bilo doneto „nezakonito rešenje o nastavku izbornih radnji“, uz obrazloženje predsednika RIK-a da ne može biti podnet na sam dan glasanja. Prigovor da se izbori održavaju dok Srbija nema Skupštinu ni Vladu odbačen je uz konstataciju da „nije relevantan za ocenu nepravilnosti sprovedenog glasanja“.

Ranije je saopšteno da je na izborima 21. juna glasalo ukupno 3.159.748 birača od 6.584.376 građana sa pravom glasa, što je odziv od 47,99 odsto.

Izbori će u sredu, 1. jula, biti ponovljeni na 234 biračka mesta gde pravo glasa ima ukupno 202.924 birača.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend