Izbori 2022

Borko Stefanović: Đilas povukao odgovoran, hrabar potez

N1 screenshot
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je lider SSP Dragan Đilas sastankom sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem povukao odgovoran i hrabar potez, a da je SSP uprkos tom sastanku i dalje „nesumnjivo“ opozicija.

„Stranka slobode i pravde nesumnjivo je opozicija, stranka koja je najžešća moguća opozicija. Možemo mi da menjamo način prenošenja poruke, ali suštinski je naša politika, program i ono što šaljemo građanima povratak normalnosti u zemlju… i stvaranje mogućnosti da narod živi normalno i da Srbija bude članica Evropske unije (EU)“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Vojvodine (RTV).

Istakao je da smatra da je Dragan Đilas povukao odgovoran, državnički hrabar potez, potez ne bez rizika.

Kako je naveo, u SSP su smatrali da je bolje da „stvar pokušaju“ sa onim ko „nažalost jedini“ donosi odluke odnosno da je sastanak sa Vučićem jedini odgovoran potez u situaciji kada, kako je istakao, znamo tri godine da su institucije u ovoj zemlji zarobljene.

Stefanović je dodao da je Đilas na sastanak otišao kao lider SSP a ne kao član koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, navodeći i da su članovi koalicije znali da će Đilas taj sastanak zatražiti.

Prema njegovim rečima, većina građana glavnog grada glasala je za promenu aktuelne vlasti i za to je neophodno da se opozicija izbori na sve načine.

Prema njegovim rečima, SSP radi prethodne tri godine radi na ujedinjavanju opozicije, a da je gledala sopstveni interes – povukli bi mnogo drugačijih poteza prethodne tri godine.

„Građani su tražili da se opozicija ujedini, to su pokazale većina anketa“, rekao je Stefanović.

Zamenik predsednika SSP naglasio je da ta stranka podnosi prigovore i da sastanak sa liderom SNS nije jedini potez koji su načinili kako bi „odbranili volju građana“.

On je dodao i da je pitanje ulice legitimna stvar, navodeći da je opozicija to „probala“ više desetina puta ovih godina ali da znaju da građani Srbije ako žele da izbornu volju brane na ulici – izaći će i ne treba niko da ih zove.

Borko Stefanović je rekao i da u Srbiji nikada nije manjkalo konstruktivne opozicije – osvrćući se na istoriju i sadašnji trenutak, naveo je da ima mnogo partija koje bi u svemu mogle da se podvedu pod tu definiciju konstruktivne opozicije, ali da SSP to „svakako nije“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend