Izbori 2022

Danas se na 7 biračkih mesta u gradu ponavljaju izbori

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)
Danas se na sedam biračkih mesta u gradu ponavlja glasanje za narodne poslanike i predsenika Srbije.

Glasanje za predsednika Srbije danas se ponavlja na biračkim mestima broj 11 u Živici I broj 28 u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a glasanje za narodne poslanike na biračkim mestima 5 u Bratincu, broj 20 u Mesnoj zajednici Braća Vujović, broj 40 u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” i broj 55 u Rečici. Glasanje će biti ponovljeno I na biračkom mestu broj 52 u naselju Poljana gde će se glasati za predsenika, ali I za narodne poslanike.

Pored Požarevca, glasanje će biti ponovljeno i na pet biračkih mesta u okrugu.

Parlamentarni izbori biće ponovljeni u opštinama Golubac na izbornom mestu broj 29 I Žabari na izbornom mestu 21, kao i na dva izborna mesta u Petrovcu na Mlavi broj 36, dok će u ovoj opštini na izbornom mestu broj 31 biti ponovljeni I predsednički I parlamentarni izbori. Predsenički izbori biće ponovljeni I u Velikom Gradištu, na izbornom mestu broj 25.

Na teritoriji grada Požarevca glasanje će biti ponovljeno za 5.895 birača, a u okrugu za njih 1.979.

Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje da se glasanje ponovi na 54 biračka mesta na parlamentarnim izborima i na 35 biračkih mesta na predsedničkim izborima.

Glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje, štampaće ih se 32.181, a listići za izbor predsednika biće tirkiz boje i njih će biti štampano 28.687.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend