Izbori 2022

Kako možete da proverite rezultate glasanja na vašem biračkom mestu?

Foto: FoNet
Izbori u Srbiji su okončani, rezultati su poznati, ali ako vas zanima kako se na vašem biračkom mestu glasalo na izborima 2022, to možete da pogledate i sami.

Procedura je prilično jednostavna. U nastavku ovog teksta nalaze se dva linka ka stranicama na zvaničnom internet sajtu Republičke izborne komisije.

Kada kliknete na jedan od njih, a svaki od njih predstavlja vezu ka rezultatima jednog od segmenata ovih izbora (parlamentarni i predsednički izbori), ostaje vam samo da izaberete opštinu u kojoj živite, a onda da potražite redni broj ili naziv vašeg glasačkog mesta.

Rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji 2022:

www.rik.parlament.gov.rs/zapisnici/288966

Rezultati predsedničkih izbora u Srbiji 2022:

www.rik.parlament.gov.rs/zapisnici/288987

Pretraga za vašim ili bilo kojim biračkim mestom je olakšana tako što u desnom uglu stranice koju ćete otvoriti kliknete baš na reč „Pretraga“, pa onda možete da birate opštinu, broj i/ili naziv biračkog mesta, a postoje i različiti dokumenti koje možete videti. Najvažniji su, naravno, zapisnici o radu biračkog odbora, jer se tu nalaze i rezultati, ali postoje i neka druga rešenja, zapisnici…

Kada nađete biračko mesto koje vas zanima, ostaje vam samo da u skroz desnom delu ekrana kliknete na crveni naziv fajla i preuzmete taj PDF dokument na kome možete videti kako se na odabranom biračkom mestu glasalo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend