Izbori 2022

Ponavljanje glasanja na 2 mesta u Požarevcu, čeka se konačna odluka RIK-a

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Republička izborna komisija saopštila je da će 16. aprila izbori biti ponovljeni na 55 biračkih mesta u Srbiji od čega na 2 u Požarevcu i 3 u drugim opštinama Braničevskog okruga.

Izbori će biti ponovljeni zbog toga što se na nekima ne mogu utvrditi rezultati glasanja, dok je na drugim poništeno glasanje na izborima održanim 3. aprila.

U Požarevcu glasanje će biti ponovljeno na 2 biračka mesta. Na glasačkom mestu 11 u Živici biće ponovljeni izbori za predsednika, dok će na biračkom mestu broj 20 u Mesnoj zajednici Braća Vujović biti ponovljeni parlamentarni izbori.

U opštini Petrovac na Mlavi na biračkom mestu 36, Nova osnovna škola biće ponovljeni izbori za naodne poslanike, dok će na biračkom mestu 31 Kancelarija broj 6, viti ponovljeni izbori za poslanike, ali takođe I za predsednika.

Izbori se ponavljaju I u opštini Golubac na izbornom mestu 29 u selu Klenje, a građani će na ponovljenom glasanju, birati narodne poslanike.

Kako je za Boom93 rečeno u Gradskoj izbornoj komisiji, Republička izborna komisija do sutra u 13 časova odlučivaće i po drugim prigovorima, tako da ovo nije konačan broj izbornih mesta na kojima će glasanje biti ponovljeno.

Glasanje će na nivou države biti ponovljeno na predsedničkim izborima na 21 glasačkom mestu, dok će glasanje za narodne poslanike biti ponovljeno na 43 biračka mesta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend