Izbori 2022

Predsednički i parlamentarni izbori u Požarevcu: Skoro 69.000 birača glasa na 68 biračkih mesta

Marko Veljković/Boom93
Ukupan broj birača za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore 3. aprila u Požarevcu je 68.884, dok je na teritoriji Kostolca upisano 11.315 glasača, kaže za Boom93 rukovodilac odeljenja za opštu upravu, Slađana Petrušić.

Kako je navedeno na sajtu Gradske izborne komisije (GIK) glasanje će biti održano na ukupno 68 glasačkih mesta, od toga 57 u Požarevcu i 11 u Kostolcu.

Gde tačno glasate možete da proverite OVDE.

Glasači koji su osobe sa invaliditetom, nemoćna stara lica ili glasači koji iz zdravstevnih razloga ne mogu da dođu na glasačko mesto mogu da glasaju kod kuće, ako o tome obaveste glasački odbor najkasnije do 11 časova na dan glasanja ili to učine preko izborne komisije u svojoj opštini ili gradu počev od 48 sati pre glasanja.

Slepi, nepismeni ili glasači koji su osobe sa invaliditetom imaju pravo da na glasačkom mestu povedu pomagače, koji će umesto njih popuniti glasački listić na način koji im glasači odrede.

Glasači koji su osobe sa invaliditetom mogu da na glasačkom mestu dođu uz pomoć psa vodiča kao i da umesto ličnog potpisivanja u izvodu iz biračkog spiska koriste pečat sa potpisom odnosno ličnim  podacima.

U Požarevcu 255 birača manje u odnosu na referendum

Na teritoriji Požarevca upisano je 255 birača manje u odnosu na januarski referendum, kada je bilo 57.314 glasača, dok je u gradskoj opštini Kostolac registrovan 91 glasač manje u odnosu referendumsko glasanje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend