Izbori 2022

RIK: Preliminarni rezultati izbora tek sutra, praćenje rezultata na veb-prezentaciji

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Republička izborna komisija (RIK) nije večeras saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim danas u Srbiji, na poslednjoj planiranoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi parlamenta.

Posle sednice koja treba da bude u ponedeljak u 20 sati RIK će saopštiti preliminarne rezultate izbora a do tada neće držati konferencije za novinare.

To se nije dogodilo nikada od 2000. godine do danas, javio je reporter N1.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da su u 20 časova zatvorena „većina biračkih mesta“ a da će svi koji su se do tada zatekli na biračkom mestu imati pravo da glasaju.

Dimitrijević je objasnio proceduru prebrojavanja glasova nakon zatvaranja izbornih mesta ali je naveo da će konačna izlaznost biti saopštena „u zakonom propisanom roku“.

Prema njegovim rečima, RIK će u ponedeljak posle 20 časova održati sednicu na kojoj će biti saopšteni preliminarni rezultati na osnovu do tada obrađenih biračkih mesta.

Naveo je da će RIK sutra u 20 časova objaviti preliminarne rezultate izbora, a u međuvremenu će rezultati moći da se prate na veb-prezentaciji na sajtu Republičke izborne komisije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend