Izbori 2022

RIK utvrdio listu za parlamentarne izbore, 68 kandidata iz okruga

Foto: FoNet
Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je zbirnu izbornu listu kandidata za narodne poslanike i kandidata za predsednika.

Na izbornoj listi su sve potvrdjene liste prema redosledu kako su podnete:

 1. Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve
 2. Ivica Dačić – Premijer Srbije
 3. Savez vojvodjanskih Mađara – Ištvan Pastor
 4. Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka
 5. Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka DUVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)
 6. Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija Nada – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) – Vojislav Mihailović
 7. Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici
 8. Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić
 9. Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović
 10. Suverenisti – Saša Radulović (DJB) – Milan Stamatović (ZS) – Dr Jovana Stojković (ŽZS)
 11. Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije
 12. Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu)
 13. SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin
 14. Boris Tadić – Ajmo ljudi – Socijaldemokratska stranka – Nova stranka – 1 od 5 miliona – Tolerancija Srbije – Ujedinjeni pokret zelenih Srbije – Bošnjačka građanska stranka – Stranka Crnogoraca
 15. Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa
 16. Koalicija Albanaca doline
 17. Otete bebe Ana Pejić
 18. Romska partija – Srđan Šajn.

Na listama 68 kandidata iz Braničevskog okruga

Na ovogodišnjim izborima za Narodnu skupštinu Srbije nalazi se i 68 kandidata za narodne poslanike sa teritorije Braničevskog okruga.

Kandidata iz okruga ima 10 lista koje se bore za ulazak u parlament. Najviše kandidata ima lista „Patriotski blok“ na kojoj se nalaze 13. kandidata za poslanike. Najbolje plasirani na toj listi je Goran Dačić, privatni preduzetnik iz Malog Crnića. On se nalazi na 52. poziciji.

Na listi koalicije „Moramo“ našlo se 9 kandidata iz Braničevskog okruga. Najbolje plasirani kandidat za poslanika sa ove liste je Kristina Jovanović, sutudent iz Kučeva. Ona je na 30. mestu.

Goran Petrović/Foto Boom93

Sledi lista „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ koja ima 8 kandidata iz okruga. Najbolje rangirani kandidat na listi je Goran Petrović, advokat iz Požarevca iz Stranke slobode i pravde. On se nalazi na 46. mestu.

Na listi Zavetnika je 8 kandidata za poslanike iz Braničevskog okruga. Najbolje rangirani kandidat je Nataša Šišmanović, inženjer menadžmenta iz Žagubice, koja se nalazi na 14. mestu.

Koalicija „Nada“ predložila je 250 kandidata za poslanika, a među njima je i 7 kandidata iz Braničevskog okruga. Najbolje rangirana je Branislavka Šulović, ekonomski tehničar iz Velikog Gradišta. Ona je na 29. mestu.

Po pet kandidata za poslanike sa teritorije okruga imaju liste Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke. Na listi naprednjaka najbolje pozicionirani kandidat je Veroljub Arsić koji je na 66. mestu.

Veroljub Arsić, kandidat za poslanika SNS-a

Na listi SPS-a Jasmina Nikolić je na 63. poziciji, dok je na listi Srpske radikalne stranke najbolje pozicioniran Saša Ivanović, ekonomista iz Velikog Gradišta. On se nalazi na 21. mestu.

Na listama Suverenista i liste oko Borisa Tadića su po tri kandidata za poslanike iz Braničevskog okruga. Najbolje rangirani kandidat na listi Suverenista je Slobodan Vasić novinar iz Požarevca. On se nalazi na 10. mestu. Na listi „Boris Tadić – Ajmo ljudi“ ajbolje ranigirani kandidat iz Požarevca je Miroslav Đorđević koji se nalazi na 69. mestu.

Izbori za novi sazvi Narodne skupštine Srbije zakazani su za nedelju 3. april.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend