Izbori 2022

Vukadinović: Vučić blizu pobede u prvom krugu predsedničkih izbora

Foto: FoNet/Milica Vučković
Urednik časopisa "Nova srpska politička misao" Djordje Vukadinović rekao je danas da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić po aktuelnim istraživanjima javnog mnjenja "jako blizu pobede u prvom krugu" na predstojećim predsedničkim izborima.

Vukadinović je za RTV rekao i da „i da je popularnost Vučića, gledano u kontinuitetu u padu“ ali da je, kako je ukazao, “ ta nizbrdica trenutno blaga“.

„On je blizu pobede, ali nije to 60 i 65 odsto (podrške) kao što se predstavlja“, rekao je Vukadinović.

Napomenuo je i da bi lider Socijalstičke partije Srbije Ivica Dačić svojom kandidaturom „mogao (predsedničke izbore) oterati u drugi krug“.

Vukadinović je ocenio i da „samo više solidnih kanidata može predsedničke izbore oterati u drugi krug“.

„U ovom trenutku Vučić je favorit da bude pobednik u prvom krugu i kod nas je to sada 49 do 50 odsto (podrške gradjana) u prvom krugu“, rekao je Vukadinović.

Upitan šta bi moglo da dovede do drugog kruga predsedničkih izbora, Vukadinović je rekao da bi to moglo da se desi u „slučaju neke jake i neočekivane (predsedničke) kandidature“.

On je naveo i da predsednički kandidat dela opozicije Zdravko Ponoš, po istraživanju, „stoji dobro“ i da iza njega stoji i „najjača opoziciona partija“.

„On je negde sada na 15 do 16 odsto podrške“, rekao je Vukadinović.

Naveo je da je u istraživanju postavljeno i hipotetičko pitanje o predsedničkom kandidatu zeleno-leve koalicije, s obzirom da još nije poznato ko će to biti.

„Onda taj imaginarni kandidat dobija solidnih deset odsto podrške“, rekao je Vukadinović.

Naveo je i da predstavnica pokreta „Zavetnici “ Milica Djurdjević Stamenkovski „stoji solidno“.

„Procenjujemo da će biti još nekog jakog kandidata u poslednji čas, i to ne zato što imam neku informaciju o tome već zato što to očekujem“, rekao je on.

Vukadinović je naveo i da će, ukoliko takve kandidature ne bude, Vučić „verovatno pobediti u prvom krugu“.

On je rekao da se, po istraživanju, „gubi razlika izmedju Beograda i ostatka Srbije u političkom smislu“.

„I dalje ta razlika postoji, ali nije to kako se misli da imate neki univerzum u Beogradu, a onda neki poseban mrak po Srbiji“, rekao je on.

Beograd, kako je dodao, „nije neka svetla kometa i Sunce koje sija u korist opozicije“, i da po rezultatima istraživanja „sa aspekta podrške vlasti nije ostatak Srbije toliko mračan“.

Ukazao je i da i režimski i opozicioni mediji iz svakog istraživanja uzimaju samo onaj deo podataka koji im odgovora.

„Istraživanje smo radili za sopstvene i potrebe javnosti“, rekao je on.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend