Izbori 2020 Politika

Jovan Lukić ponovo izabran za predsednika opštine Žabari

U četvrtak 20. avgusta održana je prva sednica novog saziva Skupštine opštine Žabari. Vlast će i u naredne četiri godine voditi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Na ovoj sednici nije došlo dovelikih promena pošto je za predsednika skupštine ponovo izabran Dejan Adamović, dok je za njegovog zamenika izabran Dragiša Paunović. Sekretar skupštine ostala je Slobodanka Mišić.

Što se tiče izvršne vlasti ni tu nije došlo do značajnijih promena. Predsednik opštine ostao je Jovan Lukić dok je za njegovog zamenika ponovo izabran Igor Čolić.

Na sednici skupštine došlo je do manjih promena u opštinskom veću. U novom sazivu u opštinsko veće izabrani su: Zvezdan Tomić iz Viteževa, Dragi Čičić iz Porodina, Novica Vujčić iz Svinjareva, Sanja Marjanović iz Aleksandrovca, Goran Milosavljević iz Vlaškog Dola, I Milica Momčilović iz Žabara.

Podsetimo da Skupština opštine Žabari broji 37 odbornika. Srpska napredna stranka ima 26 odbornika, dok opoziciju čine Socijalistička partija Srbije sa 5 odbornika, Grupa građana Žig sa takođe 5 odbornika, dok „Bolja Srbija“ ima 1 odbronika.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend