Politika

Ko će biti predložen za novog gradonačelnika ili gradonačelnicu?

Ni nakon više nego ubedljive pobede na lokalnim izborima za skupštinu Požarevca, SNS u Požarevcu nije saopštio javnosti ko će od ljudi sa njegove liste imati tu privilegiju da bude predložen za gradonačelnika. Ne bi bilo ni iznenađenje da ime kandidata ne bude potvrđeno do samog izbora u skupštini.
ilustracija: Pixabay/Boom93

Po nekoj logici kandidat za najvišu funkciju u gradu trebalo da bude broj 1 na listi SNS, Slaviša Aleksić.

On do sada nije bio viđen u partijskim strukturama i mnogima je bilo iznenađenje kada se pred novinarima u martu prvi put u javnosti pojavio sa drugim funkcionerima i kandidatima naprednjaka  na izborima.

Aleksić je načelnik republičke tržišne inspekcije. U novinarskim krugovima nije nepoznat i sa medijima je do sada imao korektnu saradnju.

Međutim, naprednjaci nijednim drugim gestom nisu dali povod da se pretpostavi da će upravo Aleksić biti predložen za gradonačelnika. Dosadašnji gradonačelnik i predsednik SNS u Požarevcu, Bane Spasović je u nekoliko navrata, tokom prvog talasa izborne kampanje, a pre kovida, isticao kako još nije odlučeno o tom pitanju i da su svi na njihovoj listi jednaki.

Što se samog Spasovića tiče, on je tokom epidemije koronavirusa naprasno nestao u javnosti, kako su drugi funkcioneri objasnili, zbog zdravstvenih problema.  Broj 2 na stranačkoj listi, viđen je u poslednja dva meseca samo na jednoj nejavnoj sednici Štaba za vanredne situacije i upitno je da bi moglo da dođe do njegovog reizbora.

Sa povlačenjem Spasovića, u javnosti se najviše isticao njegov zamenik i partijski saborac Saša Pavlović koji se nalazi na izbornoj listi SNS i koji bi trebalo da uđe u novi parlament. Pavlović je bio taj koji je medijima u svojstvu kandidata za odbornika saopštio prve preliminarne i nepotpune rezultate SNS-a sa lokalnih izbora, kada je istakao da se gradonačelnik po zakonu bira iz redova odbornika i da će to pitanje u stranci tek razmatrati.

S obzirom da SNS u Požarevcu ni u prethodnom periodu nije otkrivao detalje o kadrovskim promenama, ne bi bilo iznenađenje da se nedoumice oko imena novog gradonačelnika ili gradonačelnice razreše tek prilikom konstituisanja nove vlasti koju će, izvesno je, naprednjaci komotno moći da formiraju sami.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ako ne bude izabran Bane sve drugo sem Sase bio bi veliki promasaj i steta za nas gradjsne

%d bloggers like this:
Send this to a friend