Izbori 2020 Politika

Ko su novi Narodni poslanici iz Požarevca i Braničevskog okruga ?

Poslanici koji su izabrani u 12. saziv Narodne skupštine položili su u ponedeljak zakletvu i time im je počeo četvorogodišnji mandat.

U ovom sazivu sa teritorije okruga su tri narodna poslanika odnosno dva iz Požarevca i jedan iz Petrovca na Mlavi. Za narodnog poslanika je i ovaj put izabran Veroljub Arsić iz Srpske napredne stanke, koji je u prošlom sazivu imao funkciju potpredsednika Narodne skupštine. Arsić je bio na 59. mestu liste kandidata za poslanike SNS-a.

Novi članovi Skupštine su Ana Miljanić iz Požarevca i Nataša Ivanović iz Petrovca na Mlavi i one su izabrane sa liste Srpske napredne Stranke. Ana Miljanić je član gradskog veća Požarevca i bila je zadužena za sport dok je Nataša Ivanović vaspitač. Ivanović je bila 111 na dok se Miljanić nalazila na 154. poziciji liste kandidata za Narodne poslanike Srpske napredne stranke.

Treba napomenuti da je na predhodnim izborima sa teritorije okruga bilo 62 kandidata za Narodne poslanike.

Braničevski okrug je posle izbora 2008. i 2014. godine imao najviše poslanika u Narodnoj skupštini po 6, da bi posle izbora 2012. godine taj broj iznosio 4 Narodna poslanika. Posle izbora 2016. godine samo tri poslanika su sa teritorije Braničevskog okruga sedeli su u klupama Skupštine.

Na parlamentarnim izborima održanim 21. juna, koji je najveći deo opozicije bojkotovao, najviše mandata – 188 osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, 32 poslanika ima Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Srpski patriotski savez 11 poslanika, a manjinske partije Savez vojvođanskih Mađara devet, Stranka pravde i pomirenja četiri i Stranka demokratske akcije Sandžaka tri mandata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend