Politika

Kostić: Besplatni udžbenici za učenike koštali bi oko 90 miliona dinara

Foto: S. Lisac
Način na koji se troši novac iz budžeta, a to su ogromne sume novca, nije ni u najmanju ruku dobro za razvoj ovog grada. Jedna od stavki je reprezentacija za koju se  iz gradskog budžeta izdvaja 6,9 miliona dinara, naknada štete oko 8 miliona dinara, za sport se izdvaja 100 miliona dinara, a roditelji ipak moraju da plaćaju pojedine sportske aktivnosti. Ono na čemu ćemo nastaviti da radimo zajedno sa našim građanima su besplatni udžbenici za učenike osnovnih i srednjih škola, jer je najpreče i ključno obrazovanje, rekla je potpredsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Maja Kostić.

Govoreći o besplatnim udžbenicima za učenike, Kostić je istakla da ova stavka neće samo uštedeti novac roditeljima, već doneti i promenu odnosa prema obrazovanju Dodala je da će to  i pored drugačijeg odnosa prema obrazovanju uticati na demografsku depresiju, jer je sve više ljudi koji odlaze iz zemlje.

Foto: S. Lisac

Procena je da je potrebno oko 90 miliona dinara za besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola. Smatramo da gradski budžet to može da isprati“, zaključila je Kostić.

Manir političke strukture (SNS) jeste da devastira svaki mogući društveni segment, pa tako i životnu sredinu, pa i potencijal poljoprivrede, zato jeste jedna od naših tema i deponija, konkretno za određivanje lokacije u Kličevcu za izgradnju regionalne deponije„, kaže Kostić. Rekla da je gradski odbor Stranke slobode i pravde podržava  meštane jer, kako kaže, nedopustivo je da se na obradivoj zemlji gradi deponija. Podsetila je da SSP ima definisam plan kako bi trebalo da izgleda nešto što treba da pokrije ekološke standarde.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Čekajte, pa Aleksandar Kavčić nudi besplatne udžbenike, tačnije, daje ih besplatno u elektronskom obliku, pa ih možete sami štampati, ili ih on štampa po ceni od 2 dinara po strani, što je neuporedivo manje od cene koja se plaća u knjižari. Ideja da deca imaju besplatne udžbenike je veoma dobra, čak neophodna, ali zašto plaćati nešto što se može dobiti besplatno, to jest po minimalnoj ceni?! Tih 90 miliona može se preusmeriti na lečenje dece, izgradnju vrtića, bolnica, škola,… Stvarno se pitam kakva je ovo zemlja i kakav je ovo narod koji čoveka koji dodje iz belog sveta, gde je ostvario izuzetno uspešnu karijeru, tretira kao šibicara na ulici. Sve što je potrebno uraditi jeste da se ohrabre roditelji da izvrše pritisak na škole da usvoje korišćenje besplatnih udžbenika. Tako jednostavno.

%d bloggers like this:
Send this to a friend