Politika

Mediji: Na prelazima od jutros disklejmeri sa obaveštenjem o ličnim kartama

FOTO: Boom93
Dan uoči primene dogovora Beograda i Prištine, kojim Srbija prestaje da izdaje ulazno-izlazni dokument za one koji poseduju kosovska dokumenta, a Priština obustavlja primenu nedavno usvojene odluke o izdavanju takvog dokumenta za srpske lične karte, na prelazima između centralne Srbije i Kosova jutros su, kako je javio RTS, postavljeni najavljeni disklejmeri sa obaveštenjem, piše Kossev.

U tekstu disklejmera, kako je prethodno i najavio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, navodi se da se omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih u Prištini vrši iz praktičnih razloga, podseća portal Kossev.

„Omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih od strane Prištine (Кosova) se vrši isključivo iz praktičnih razloga radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja slobode kretanja, u skladu sa Sporazumom o slobodi kretanja postignutim u Dijalogu 2011. godine“, navodi se u delu obaveštenja na prelazima.

Istovremeno, u tekstu piše i da se omogućavanje korišćenja ne može tumačiti kao priznavanje Kosova i odstupanje Beograda od Rezolucije SB UN 1244.

Mogućnost uvođenja ovakvog dokumenta na prelazima inicijalno je posrednicima u dijalogu predložio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je 27. avgusta i prihvaćen.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend