Politika

Narodna stranka: Ekološka katastrofa u Požarevcu

Gradski odbor Narodne stranke Požarevac preko saopštenja postavio nekoliko pitanja lokalnoj samoupravi o ekološkim problemima u gradu.

U saopštenju se navodi da su građani u poslednjih nekoliko meseci svedoci  prave ekološke katastrofe koja preti Gradu Požarevcu. Osim loše pijaće vode, kao i neprečišćavanja otpadnih voda koje se kao takve izlivaju u reku Moravu, a iz nje u reku Dunav koji su dugogodišnji nerešeni problemi gradskih vlasti, sada se pojavio još jedan problem-problem zagađenog vazduha.

Iz gradskog odbora naglašavaju da u zavisnosti od smera vetrova, na smenu vazduh Požarevca zagađuje Železara pozicionirana u Smederevu i Elektrane u Кostolcu i to gasovima iz dimnjaka ili prašinom sa deponije otpadaka sagorevanja uglja.

Iz ove stranke navode da  se ti podaci lako mogu proveriti ako se prouče podaci ZZJZ Požarevac sa podacima o prosečnom broju obolelih od bolesti respiratornih puteva na godišnjem nivou na 1000 stanovnika, pogotovu dece, sa drugim regionima, gradovima i opštinama u Srbiji. Ti podaci nisu tajna i takvi su poslednjih 50 godina.

Iz gradskog odbora naglašavaju da u poslednjih godinu dana dogodila su se dva velika požara na teritoriji grada.

Narodna stranka je naglasila da su ti požari u šećerani i na gradskoj deponiji.

Zbog požara na prostru nekadašnje šećerana Narodna stranka postavlja sledeća pitanja:

Zašto firma, čiji se reciklažni otpad zapalio, nije sankcionisana?

Kolika je bila koncetracija štetnih i kancerogenih elemenata u požarnom dimu  koji je tinjao nekoliko dana?

Zašto građani nisu obavešteni?

Da li je neko odgovarao za ekološku katastrofu?

Da li će neko snositi krivičnu i druge odgovornosti za akcidentni događaj?

Gradski odbor narodne stranke je lokalnoj samoupravi postavila nekoliko pitanja i za požar na gradskoj deponiji:

Da li je direktor preduzeća, koje ima nadležnost nad gradskom deponijom, preduzeo  sve zakonom predviđene mere da ovu katastrofu spreči?

Kolika je bila koncetracija štetnih i kancerogenih elemenata u požarnom dimu  koji je tinjao nekoliko dana?

Da li je neko odgovarao za ovu ekološku katastrofu?

Da li će neko snositi krivičnu i druge odgovornosti za akcidentni događaj?

Narodna stranka u saopštenju napominje da  nema nedoumicu da je aktuelna vlast svojim nečinjenjem u proteklom periodu, dovela većinu građana Požarevca do praga siromaštva što potvrđuje i sve veći broj onih koji zbog „lepog života u našem gradu“ odlaze iz njega, no začuđujuće je da se usudila da zadre čak i u elementarno građansko pravo, a to je pravo na čist vazduh, ne sankcionišući ikoga.

Celo saopštenje možete pročitati OVDE..

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Bravo za redakciju portala BOOM 93 koji objektivno informišu građane i prenose saopštenja opozicije!!!

  Narodna stranka je u pravu za sve navedene činjenice,takođe je u pravu što postavlja pitanja,ali to nije dovoljno!!!

  Razumem da je leto i da su svi iz „opozicije“ na egzotičnim destinacijama,baš kao i njihovi „protivnici“ lokalni vlastodržci-kabadahije, nesposobni partijski direktor javnih preduzeća i institucija i tajkuni-lopine,ali ako hoće da se izbore za „vlast“ onda su potrebne prave akcije a ne jalova saopštenja!?!

  Svi normalne osobe u Požarevcu su svesne da Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije, nesposobne partijske direktore javnih preduzeća i tajkune-lopine! Čemu onda medijska saopštenja?!?

  Prava opozicija bi preuzela neke prave akcije,blokadu opštine,krivične prijave protiv odgovornih lica,proteste,inicirali bi građansku neposlušnost,preduzeli bi neku pravu akciju,ali…prave opozicije nema,sve su to saradnici i zaposleni UDBE!?!

  Nema promene,sve dok se ne otvore tajna dosije,ne rasformira UDBA i dok se ne uradi LUSTRACIJA i na osnovu toga osudi sva UDBA-ŠKA fukara,koja je infiltrirana svuda od medija,preko pozicije,pa do opozicije!!!

  Zato ovo saopštenje je dimna zavesa,jalova predstava,čiji je cilj nastavak vladavine UzurpatoraAV!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

 • takva dela ne zastarevaju,eto imate priliku da kada dođete na vlast procesurirate odgovorne.Ovo gore navedeno je ravno terorističkom aktu a kada je terorizam u pitanju odgovaraju svi,čak i oni koji su trebali da postupe po službenoj dužnosti i zaštite nevine žrtve.Nadamo se samo da ovo oglašavanje nije farsa i da makar neko pokrene ovaj mrtav sistem pravosuđa tamo nekada,nadamo se da nećemo dugo čekati.A to što hoćete da vam neko odgovori nema ko,pola nepismeno a druga polovina korumpirano

%d bloggers like this:
Send this to a friend