Politika

Nastavak sednice Skupštine Srbije, izbor Dačića na mesto predsednika parlamenta

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili konstitutivnu sednicu koju su počeli 3. avgusta 2020. godine i na kojoj su im do sada samo verifikovani mandati. Na današnjoj sednici poslanici bi trebalo da razmotre preostale četiri tačke dnevnog reda, a to su: izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine i izbor članova radnih tela.
Pixabay

Poslanici bi posle konstitutivne sednice trebalo da donesu izmene zakona o Vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sednici mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta.

Rok za izbor nove Vlade Srbije po zakonu ističe 90 dana posle potvrđivanja mandata narodnih poslanika, što je u ovom slučaju 1. novembar 2020. godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend