Politika

Nova: Ko će naslediti Vučića na čelu SNS?

Foto: Boom93/M. Veljković
Ukoliko se desi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispuni obećanje i povuče se sa čela Srpske napredne stranke nakon formiranja nove vlade, veliko je pitanje ko će ga na tom mestu naslediti. Kako saznaje Nova.rs za sad su dva imena najbliža ovom izboru - premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Ko god to bio, ocenjuje politikolog Cvijetin Milivojević, sasvim sigurno neće doprineti rastu rejtinga stranke, već će je voditi u katastrofalan pad.

Prema Ustavu i zakonima ove zemlje predsednik države ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost, dakle ne bi trebalo da bude ni predsednik stranke. Vučićev prethodnik na čelu države Tomislav Nikolić, upravo je zato svojevremeno podneo ostavku na mesto predsednika SNS.

Dakle, nakon formiranja nove Vlade Srbije može se očekivati da Vučić podnese ostavku na mesto predsednika SNS.

U tom slučaju vladajuća stranka moraće da izabere novo rukovodstvo.

Kako saznajemo, u stranci i dalje postoji nada da će Vučić od ove odluke odustati, međutim, ukoliko se to ne desi i zaista podnese ostavku, treba mu naći zamenu. U ovom trenutku najbolje se kotiraju premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Politikolog Cvijetin Milivojević kaže da je prema njegovoj evidenciji Vučić do sada 19 puta najavljivao povlačenje sa vrha SNS. I svako takvo obećanje prekršio…

“Brojim da je do sada ukupno 19 puta javno oročavao svoj ostanak na čelu SNS. Poslednji put je rekao da će se povući nakon formiranja nove Vlade. Sem njega, naravno, mislim da niko u ovoj stranci ne veruje u to i navijaju da Vučić nastavi da krši Ustav i istovremeno obavlja funkciju predsednika države i političke stranke od 750.000 članova. To vidite kad se neko usudi da spomene da Vučić krši Ustav, jer ga odmah proglase za neprijatelja države. Zato je jasno da je iz ugla te stranke Vučić nezamenjiv”, kaže Milivojević.

Ceo tekst možete da pročitate OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend