Politika

Parlamentarni izbori mogu da traju unedogled, ili da uopšte ne budu završeni

Foto: Boom93/M. Veljković
Izbori u Velikom Trnovcu danas će biti ponovljeni po četvrti put, ali to ne znači da će konačno biti završeni parlamentarni izbori, konstituisan parlament i izabrana nova Vlada Srbije.

Sagovornici lista Danas tvrde da ponavljanje izbora može da traje u nedogled i da se čak teorijski nikada ne završe, jer im je to omogućemo izmenama izbornih zakona neposredno pred izbore

Od prvog glasanja u Velikom Trnovcu, ovom sada već svima poznatom bujanovačkom selu prošlo je više od dva i po meseca, a i dalje se ne zna koliko je koja lista dobila glasova, iako tu ima svega 1089 upisanih birača. Ne zna se i ono što je mnogo bitnije ko će dobiti taj jedan preostali poslanički mandat u Narodnoj skupštini. Da li će on pripasti SPS ili Koaliciji Albanaca Doline.

Zbog nepravilnosti, prigovora, poništavanja izbora i žalbi Upravnom sudu uveliko kasni konstitusanje republičkog parlamenta, a samim tim i formiranje nove vlade.

Opširnije možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend