Politika

Počinju razgovori MMF-a i Vlade Srbije o novom aranžmanu

FOTO: Pixabay ilustracija
Vlada Srbije počinje danas u Beograd razgovore sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućim načinima saradnje, odnosno novom stend-baj aranžmanu.
Tokom razgovora, kako je najavljeno iz ministarstva finansija, treba da budu dogovoreni budući reformski ciljevi, kao i koja će biti visina novog finansijskog aranžmana.
Delegacija ministarstva finansija, predvođena ministrom Sinišom Malim, sastaće se sa Misijom MMF-a, koju predvodi Jan Кes Martejn, u 13.30 časova, a prethodno će delegaciju MMF-a primiti i u Narodnoj banci Srbije.
Predstavnici MMF-a će tokom boravka u Srbiji održati niz sastanaka sa predstavnicima države o rezultatima koji su postignuti u okviru trenutno važećeg aranžmana „Instrument za koordinaciju politika“ (IPC), koji je savetodavnog karaktera.
Mali je ranije naveo da bi novi aranžman sa MMF-om značio dodatnu dozu sigurnosti za Srbiju, jer bi od te finansijske institucije mogla da se povuku povoljnija sredstva od onoga što se trenutno nudi na svetskom finansijskom tržištu.
Ministar finansija je tada objasnio da Srbija trenutno raspolaže sa 2,5 milijardi evra, ali da mora da ima dovoljno novca na računu zbog krize nastale ratom u Ukrajini i povećanja cena energenata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend