Politika

Ponoš: Sastanak sa Vučićem greška

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

<div class="modal-body-content">Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da je bila pogrešna odluka lidera SSP Dragana Đilasa da ide na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, bez obzira što je rečeno da je išao u svoje ime i u ime svoje stranke.</div>

Kritikovao sam sastajanje sa Vučićem kome nije prethodio dogovor unutar opozicije. Naknadno je objašnjeno da je Đilas na taj sastanak išao u svoje ime i u ime SSP, ali i u toj varijanti mislim da je to bilo pogrešno, mada je to njegovo legitimno pravo, rekao je Ponoš u intervjuu listu „Nova“.

On je istakao da to nije bila prva stvar oko koje se on i Đilas nisu slagali, ali su ipak nastavlali da komuniciraju, dodavši da će takvih situacija biti još.

Baner Boom93 Android aplikacija

Što se tiče podrške, ja je nisam ni tražio, nego je od mene traženo da prihvatim da budem kandidat, a mislim da rezultat koji sam ostvario daje za pravo onima koji su se založili za moju kandidaturu, kazao je Ponoš.

Na pitanje da li bi ubuduće rađe sarađivao sa Đilasom ili sa liderom Narodne stranke Vukom Jeremićem, Ponoš je rekao da na to ne gleda kao na pitanje ličnih afiniteta i da, bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja, opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje.

Pred Srbijom je delikatan period, a režim će pokušati da podeli odgovornost, idealno s nekim ko u ovih deset godina nije bio njihov koalicioni partner. Smatram da je važno da opozicija ostane pri stavu da neće sarađivati sa SNS, što je dovoljna polazna osnova za traženje modaliteta za saradnju.