Politika

Poslanici izabrali Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine

Foto: printskrin YT/N1

Foto: printskrin YT/N1

Javnim glasanjem poslanika odlučeno je da novi predsednik Narodne skupštine Republike Srbije bude dr Vladimir Orlić, kandidat kog je predložila Srpska napredna stranka.

Od 230 narodnih poslanika koji su pristupili glasanju „za“ je glasalo 154 narodnih poslanika, protiv 76, a uzdržanih nije bilo.

Кonstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije nastavljena je ranije danas izborom rukovodstva parlamenta, a kao najveća stranka, Srpska napredna stranka je predložila dugogodišnjeg poslanika Vladimira Orlića za predsednka Skupštine. Današnju raspravu karakterisala su dobacivanja i polemika van teme, uz razmenu optužbi između opozicije i vlasti.

Nakon što je šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov, obrazložio Orlićevu kandidaturu usledila je burna rasprava na kojoj su iznošeni suprotstavljeni stavovi o njegovom poslaničkom delovanju.

Dok su predstavnici vladajuće većine, najavljujući podršku, isticali njegove sposobnosti, iz redova opozicije najavljeno je da mu neće dati glas jer mu nedostaje kultura dijaloga.
Orlić: Narodnu volju, baš kao i narod, moraće svi da postuju

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, nakon izbora na tu funkciju, poručio je poslanicima da će narodnu volju morati, baš kao i narod, svako da poštuje.

Orlić kaže da se videlo na izborima kakvu politiku narod želi i dodaje da građani očekuju da se nastavi sa politikom koja je od Srbije napravila zemlju koja je slobodna, nezavisna.

„To je politika rezultata, narod hoće rezultate, njih je podržao ove godine, rezultata koji su za ponos jer znače i snažniju ekonomiju, dvostruko veće plate nego u vremenima kada smo počeli sa tom politikom, to je politika rezultata kroz infrastrukturu. Šta god radili staraćemo i uspećemo da, kada smo već pokazali da Srbija može da posle više decenija pobeđuje, nastavi da pobeđuje“, poručio je Orlić.

Više informacija možete pročitati OVDE.