Politika

Poslanici Skupštine Srbije u utorak o ministarstvima, nova vlada imaće 25 resora

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za sutra u 12h sednicu parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.

Prema Predlogu izmenama i dopuna Zakona o ministarstvima, objavljenom na sajtu parlamenta, nova vlada imaće 25 resora.

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je jutros da će nova Vlada biti formirana do 1. novembra, i da ono sa čim će se suočiti „nismo videli od Drugog svetskog rata“ – energetsku krizu, početak trećeg svetskog rata „na proksi način“, inflaciju i borbu za hranu.

Kada je reč o budućim ministrima, rekla je da „moraju ljudi da budu hrabri, da se ne plaše pritisaka i da imaju u vidu da smo mi tu da radimo u interesu naše zemlje, a ne da se dodvoravamo jednima ili drugima“.

Funkcioner SNS-a Miloš Vučević izjavio je ranije danas da će sednice Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke biti održane tokom ove ili početkom sledeće nedelje, i da će se na stranačkim organima doneti odluka o koaliciji i kadrovskim rešenjima u Vladi.

„Verujem da će mandatarka Ana Brnabić zajedno sa predsednikom Srbije i SNS izaći pred medije odmah posle sednice Glavnog odobora i Predsedništva i objaviti Predlog zakona o ministarstvima i sastav Vlade“, rekao je Vučević i ponovio da će Vlada biti formirana „za dve nedelje, odnosno u zakonskom roku“.