Politika

Poslanicima odobrene duple funkcije

Skupštinski administrativni odbor dozvolio je da sedmoro poslanika obavlja i drugu javnu funkciju, bez rasprave i bez obaveštenja javnosti na koju funkciju prelazi njih petoro.
Pixabay/ilustracija

Predsednik Odbora Aleksandar Martinović pred glasanje rekao je samo za poslanika Arpada Fremonda da mu se odobrava funkcija odbornika u Bačkoj Topoli, a Ninoslav Erić biće predsednik Skupštine opštine Ćuprija.

Poslanicima Aci Petroviću, Jeleni Žarić Kovačević, Borisu Bursaću, Ani Pešić i Žarku Mićinu odobrena je druga javna funkcija, bez navodjenja o kojoj funkciji je reč.

Administrativni odbor doneo je odluku i da šefovi poslaničkih grupa sede u prvom redu u velikoj sali, a odobreno je i zapošljavanje odredjenog broja stručnih konsultanata u poslaničkim grupama, ali nije navedeno koliko će ljudi Skupština zaposliti.

Na sednici su konstatovane ostavke Marije Leković, Aleksandra Šapića i Aleksandre Čamagić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pa,ne može tako „elito“!? Kako,bre,bez rasprave i objašnjenja!? Uzurpirali ste funkcije,vladare bez većine,još uzimate koliko hoćete! Kakva ste vi „stručnjaci“ vlast,šta na silu! Da rezimirao vaše „pravo“ da vladare! Broj stanovnika Srbije preko 8,7 miliona, kada računamo punoletne građane oko 7 miliona, na izbore je izašlo oko 48% birača,od tog procenta vi na „vlasti“ ste dobili manje od 2 miliona glasova, i sada objasnite,kako možete da vladare sa 25% glasova od ukupnog broja birača!? To se zove oktroisana vlast ili silom nametnuta!? Za vas je glasala manjina stanovništva,manje od jedne trećine,a ovamo njoke da imate većinu,samo u vašim „vlažnim“ snovima!
    I sada tako osioni hoćete preko leba i pogaču,pa mnogo je! Ajde,lepo svi ostavke,pa lustracija,pa sve ispočetka!

%d bloggers like this:
Send this to a friend