Politika

Prelević: SPS će u svakom slučaju biti u vlasti na republičkom nivou

FOTO: Boom93/arhivska fotografija

FOTO: Boom93/arhivska fotografija

Advokat Božo Prelević, član Skupštine Slobodne Srbije, ocenio je da će Socijalistička partija Srbije, u svakom slučaju, biti u vlasti na republičkom nivou.

„Ako ne u Vladi, biće u Skupštini i u javnim preduzećima. U vlasti svakako“, rekao je Prelević za list Nova.

Rekao je da SPS ne voli da je u opoziciji i dodao da će se oni truditi da se „prešminkaju i obuku neki moderan evropski minić i podvezice“.

Ukazao je, figurativno govoreći, „da će na štiklama sa perikom izgledati neprepoznatljivo za sve građane, koji svako jutro počinju život ispočetka“.

„Nije njima (socijalistima) lako – taman su počeli da mole Bogu, a Bog se već promenio, što radi veliki VIB“, rekao je on.

Napomenuo je da će „biti interesantno konvertitstvo sadašnjih miliijardera sa Kosova“, koji su, kako je naveo, do juče primali socijalnu pomoć, a već danas su glavni demagozi“.

„Đilasovo delanje je katastrofalno za opoziciju“

Više puta sam rekao da je Đilasovo delanje, po mom skormnom sudu, za opoziciju katastrofalno, rekao je Božo Prelević, koji dodaje da se ne bi upuštao u motive i razloge takvog delanja, jer za to nema nikakve dokaze.

„On je vrlo inteligentan i sposoban čovek i to mi je poznato. Ne mogu se složiti da se bilo koje dvoje ljudi nađu i dogovore da su predsednički i parlamentarni izbri regularni, iako su pokradeni, a da je u Beogradu pata karta, iako nije“, naglasio je Prelević.

Prelević smatra da bi novi izbori u Beogradu bili krajnje nepošteni i da ne veruje u dobru nameru „tog trulog“ kompromisa.

„Cinično zvuči rečenica – ako ti ne odgovara, ti nemoj da izađeš na te izbore. Tu rečenicu sam očekivao od autokrate, ali ne i demokrate“, dodao je on.