Politika

Premijerka objasnila zašto se odlaže formiranje Vlade

Foto: Boom93/MMV
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija u odnosima Beograda i Prištine "kamičak u cipeli Zapada" i da on hoće da se reši tog kamička i reši situaciju kako Srbija ne bi mogla više ništa da im prebacuje i ukazuje na licemerje Zapada. Prema njenim rečima, formiranje Vlade se odlaže usled svega što se dogodilo tokom septembra u odnosima sa Prištinom, kao i zbog brojnih aktivnosti.

Ona je na Radio-televiziji Srbije istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio briljantan posao govorom u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

„Sve što se tiče suvereniteta i teriorijalnog integriteta Ukrajine, sa čim je Srbija u saglasju, pada u vodu kada se spomene Srbija“, kazala je Brnabić i dodala da je to razlog zašto Zapad insistira da se sukob između Beograda i Prištine reši što pre na bilo koji način.

Kako kaže, ne veruje da su oni koji treba da čuju čuli njegove reči, jer Vučić na svakom sastanku to spominje.

Podsetila je na deo Vučićevog govora u kom on kaže da je spomenuto da jedini standard koji svi moraju da prate jeste poštovanje Povelje UN, a da je 17 od 23 zemlje prekršilo Povelju u slučaju Srbije.

„Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije ipak su jako dobro čuli reči Vučića, ali to, nažalost, neće ništa promeniti, ali neće mu ni oprostiti ovo što je rekao“, naglasila je Brnabić.

Na pitanje da li su definisana personalna rešenja budućih ministara, Brnabić je rekla da ne sva i ne kompletno, ali da se konture vlade polako naziru.

„Biće promena, biće promena i Zakona o ministarstvima i ja očekujem da rasprava u parlamentu bude nešto duža nego što je to uobičajeno“, kazala je ona.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar