Politika

RIK dodelio poslaničke mandate, ko su novi – stari poslanici iz Braničevskog okruga?

Foto: Boom93/Arhivska fotografija
Republička izborna komisija je danas dodelila mandate budućim poslanicima Skupštine Srbije u skladu sa izveštajem o ukupnim rezultatima parlamentarnih izbora.

Srpska napredna stranka dobila je 120 mandata, lista „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ 38 mandata, Socijalistička partija Srbije 31 mandat, koalicija „NADA“ 15 mandata, koalicija „Moramo“ 13 mandata, koalicija DVERI – POKS 10 mandata, Zavetnici 10 mandata, Stranka vojvođanskih Mađara pet mandata, lista „Muftija Amanet“ tri mandata, kolaicija Zajedno za Vojvodinu dva mandata, SDA Sandžaka dva mandata i Koalicija Albanaca Doline jedan mandat.

Parlamentarni izbori održani su 3. aprila, ali su zbog više ponavljanja glasanja na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, konačni rezultati izbora potvrđeni 5. jula.

Jedini narodni poslanici iz Braničevskog okruga su sa liste SNS-a

U novi saziv skupštine vraćaju se dva kandidati SNS-a iz Požarevca Veroljub Arsić i Ana Miljanić.

Veroljub Arsić je na listi SNS-a bio na 66. mestu, dok se Ana Miljanić nalazila na 115 poziciji. Arsić i Miljanić su bili poslanici i u prošlom sazivu parlamenta.

Foto: Youtube/printscreen

Još jedan kandidat za Narodnu skupštinu iz okruga naći će se u novom sazivu. Reč je o Nataši Ivanović iz Petrovca na Mlavi, koja je 83. na listi koalciije okupljene oko SNS-a. Ona je takođe bila narodni poslanik i u prošlom sazivu Narodne skupštine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bas me zanima sta su uradili za nas kraj u prošlom sazivu sem sto su znali da primaju plate, tako će verovatno i sada da bude

    • Sasvim ste u pravu. Gospodja Miljanic nije ni usta otvorila pa nece ni sada. Gosp. Arsic radi za sebe, dok Miljanicka gleda da nadje nekog po mogucnosti ozenjenog i pokusa da ga razvede, a ako ne uspe idemo dalje bez imalo stida. Takvi nas predstavljaju.

%d bloggers like this:
Send this to a friend