Politika

RIK: Izbori u Velikom Trnovcu u četvrtak, 30. juna

Foto: Boom93/M. Veljković
Republička izborna komisija (RIK) odlučila je na današnjoj sednici da u četvrtak, 30. juna budu ponovo održani parlamentarni izbori u opštini Bujanovac, u Velikom Trnovcu.

Ponovljeni parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu u četvrtak nisu održani, zbog toga što članovi odbora nisu mogli da se slože oko načina sprovodjenja postupka a nakon toga je stigla i dojava o bombi na mestu gde je trebalo da bude održano glasanje.

Članovi RIK na današnjoj sednici utvrdili su da će biti odštampano 1.089 glasačkih listića, koliko ima upisanih birača na tom biračkom mestu, a glasački listići će se štampati na srpskom i albanskom jeziku.

Glasački listić štampaće se na papiru rezedo boje a kontrolni list na papiru roze boje.

Parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, ponovljeni su već dva puta, a Upravni sud je još jednom poništio glasanje i izbori će se ponoviti po treći put.

Na drugi put ponovljenim izborima 27. maja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu, Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je za 12 manje od broja glasova koji im je bio potrebnih za osvajanje poslaničkog mandata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend