Politika

Skupština izglasala uvođenje novčanih kazni za kršenje mera

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Boom93

Izmenama i dopunama zakona o zaraznim bolestima, koje je ministar zdravlja Zlatibor Lončar obrazložio na sednici Skupštine, uvode se novčane kazne za kršenje protivepidemijskih mera.

Za zakon je glasalo 189 poslanika, jedan je bio protiv, jedan uzdržan, a jedan poslanik nije glasao.

Prema novim propisima, sa 5.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se ne pridržava mera lične zaštite od infekcije.

Predviđena je kazna u iznosu od 30.000 dinara ako lice odgovorno za primenu lične zaštite od infekcije ne obezbedi neposrednu primenu tih mera.

Novčanom kaznom od 300.000 dinara kazniće se pravno lice ako ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije, kao i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera, a sa 150.000 dinara kazniće se za taj prekršaj preduzetnik, a odgovorno lice novčanom kaznom od 50.000 dinara.

Prema rečima ministra, izmenama zakona se uobličava pravni okvir za mere i procedure, u kojem će se u narednom periodu bolje držati pod kontrolom epidemija i sprečiti veće negativne posledice.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend