Politika

SSP: Deci se otima budućnost u njihovoj zemlji

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Gradski odbor Stranke slobode i pravde održao je konferenciju za medije povodm Međunarodnog dana deteta.

Maja Kostić, potpredsednik gradskog odbora kaže da ova vlast deci ne nudi nikakvu budućnost.

„U portfoliu naprednjačke politike deca su samo onda kada je to njihov politički interes. U celom ovom potpunom beznađu, bedi i siromaštvu raste vršnjačko nasilje, nasilje na društvenim mrežama ili je svako drugo dete doživelo govor mržnje. To su ljudi koji će sutra dan izrasti u osobe sa poremećenim sistemima vrednosti, dok će kultura i tolerancija biti zanemareni. Kada sve ovo čujemo na Međunarodni dan deteta, dan kada treba da pričamo o mnogo lepšim stvarima , mi to ne možemo zato što nam je politika Srpske napredne stranke to onemogućila“ istakla je Kostić.

Jelena Bogovac, potrpedsednik gradskog odbora SSP-a kaže da ova stranka ima plan kako da pruži deci bolju budućnost.

„Stranka slobode i pravde ima plan da obezbedi bezbrižnije odrastanje dece. Pre svega to se odnosi na mesto u vrtiću za svako dete, zatim besplatni udžbenici za svakog učenika osnovne i srednje škole i da se na vreme obezbedi prevoz dece do škole. Kroz plan SSP-a predviđen je i po jedan besplatan obrok za svakog učenika osnovne škole“ rekla je Jelena Bogavac.

Ona je dodala da je pojačan nadzor neophodan školskih policajaca kao i rad sa decom u školama kako bi se sprečila vršnjačko nasilje kojem su deca svakodnevno izložna.