Politika

SSP: Ko je isključio svetlo u Požarevcu

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je putem saopštenja za javnost postavio je pitanja zbog čega se dešavaju nenajavljena isključenja električne energije.

Kako se navodi u saopštenju nenajavljena isključenja električne energije od strane Elektrodistribucije Požarevac i dalje svakodnevna praksa u Požarevcu, čime se građanima Požarevca nanosi i materijalna šteta, podsećamo da smo pre više od godinu dana direktora Elektrodistribucije Požarevac Bobana Nikolića javno pozvali da građanima Požarevca odgovori na sledeća pitanja:

  • Šta je uzrok svakodnevnog nenajavljenog isključenja struje građanima Požarevca?
  • Da li se od strane nadležnih u pomenutom preduzeću uopšte preduzimaju potrebne radnje kako bi se rešio ovaj problem?
  • Kada građani Požarevca mogu očekivati normalizaciju snabdevanja električnom energijom?
  • Da li varijacije u naponu koje se beleže na strujnoj mreži grada Požarevca utiču na visinu mesečnih računa građana i na trajnost uređaja koji se sa ovakve mreže napajaju?
  • Da li će i na koji način neko snositi odgovornost zbog navedenih propusta?

Gradski odbor naglašava da je nakon više od godinu dana od kako je ukazao na ovaj problem nismo dobili odgovore na postavljena pitanja. Problem nije rešen, isključenja struje su sve učestalija, građani trpe štetu zbog kvarova na električnim uređajima, ulice su neosvetljene, a  direktor Elektrodistribucije Požarevac očigledno ne oseća potrebu da se obrati svojim sugrađanima.

Baner Boom93 Android aplikacijaSSP pita kako je nakon 9 godina vlasti SNS-a Požarevac grad koji je u mraku  u gotovo svim oblastima društvenog života, poput ekonomije, infrastrukture, ekologije, kulture, sporta, socijalne politike, nažalost ne čudi kada nam i bukvalno isključe svetlo i taj mrak u kojem živimo učine još vidljivijim. Otuda, direktoru Elektrodistribucije Požarevac Bobanu Nikoliću još jednom postavljamo prethodno navedena pitanja i pozivamo ga da se obrati svojim sugrađanima, a ukoliko nije dorastao rešavanju navedenih problema pozivamo ga da se sa te funkcije povuče kako građani ne bi trpeli dalju štetu.

GrO Stranke slobode i pravde u Požarevcu će u narednom periodu vodeći računa o legitimnim očekivanjima i potrebama građana nastaviti da se bavi svim pitanjima od značaja za Požarevljane.