Politika

SSP: Odgovore na naša pitanja gradska vlast treba da da prvenstveno građanima Požarevca

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladan Milosavljević, na današnjoj konferenciji podsetio je na povećanje cena komunalnih usluga, ali i na povećanje cene uglja za najstarije sugrađane, koji još uvek nisu dobili ogrev.

Prema rečima Milosavljevića, prethodnih dana građanima Požarevca pristigli su oktobarski računi za iznošenje smeća uvećani za 60%.

„Sada čekamo da nam pristignu oktobarski računi za vodu uvećani za 18% za fizička lica, 23% za pravna u 89% za ustanovve. Sva ova poskupljenja obrazlažu se kumulativnim rastom inflacije odnosno troškova života. Podsećam da je Gradski odbor SSP blagovremeno javno pozvao odbornike da ne izglasaju poskupljenje komunalnih usluga jer ono pre svega predstavlja pokrivanje gubitaka nastalih nestručnim i nedomaćinskim upravljanjem javnim preduzećima koje se sada prevaljuje na sve građane“, naveo je on.

Podsetio je da je cena uglja porasla za gotovo 100 odsto, a da požarevački penzioneri koji su ugalj isplatili, a zatim i doplatili i dalje ne znaju da li će imati čime da se greju ove zime.

Gradski odbor je na osnovu svih poskupljenja, kao i dešavanja koja su poslednjih mesec dana aktuelna oko isporuke uglja penzionerima, postavio pitanja gradskoj vlasti.

Pošto će JKP „Komunalne službe“ Požarevac sada prihode od iznošenja smeća uvećati za čak 60%, da li će taj novac biti usmeren u neku kapitalnu investiciju ovog preduzeća od koje će svi građani imati koristi?

Da li će novac od povećanja cene vode biti dovoljan da se pokriju svi gubici JKP „Vodovod i kanalizacija“, ili će i pored ovog poskupljenja i pokrivanja gubitaka novcem građana i dalje imati status najvećeg gubitaša?

Da li će se konačno neko obratiti našim najstarijim sugrađanima koji sada sede u hladnim domovima sa tačnom informacijom da li će im i kada biti isporučen ugalj koji su platili?

Šta će tokom zime raditi penzioneri koji ne mogu odjednom da plate uvećanu cenu uglja?

Da li iko od pripadnika režima prilikom donošenja odluka razmišlja o običnom čoveku koji sve ovo treba da izdrži?

Na pitanje Boom93 da li su od gradske vlasti do sada dobili odgovor na neko od pitanja koja su u prethodnim obraćanjima postavili gradskoj vlasti, Milosavljević je rekao da njima nikada niko nije dostavio nikakav odgovor, što je manje bitno u odnosu na to da sve te odgovore prevashodno duguju građanima Požarevca.

„Na ta pitanja pre svega gradska vlast treba odgovore da da građanima, jer su to sve stvari koje su od opšteg interesa za sve Požarevljane. Oni duguju odgovore na sva ta pitanja građanima, kao i da izađu među te iste građane“, zaključio je predsednik Gradskog odbora SSP.