Politika

SSP: Plan generalne regulacije Požarevca se oslanja na plan Stranke slobode i pravde za Požarevac

Foto: Boom93/MMV
Gradski odbor Stranke slobode i pravde oglasio se saopštenjem povodom sednice Skupštine grada Požarevca, tačnije povodom planova lokalne samouprave da usvoji Plan generalne regulace Požarevac 6.

Kako se navodi u saopštenju da je uočljivo da se ovaj plan u dobroj meri oslanja na Plan Stranke slobode i pravde za Požarevac, jer su preuzeti programski ciljevi koje je SSP predvidela kroz  razvojnu strategiju u oblasti  infrastrukture i ekologije na izgradnji novih pešačko biciklističkih staza, eko parkova i parkova za kućne ljubimce.

Iz ove stranke napominju da nam iskustvo nažalost govori da gradskoj vlasti za realizaciju ovog Plana neće biti dovoljno ni narednih 10 godina, obzirom da u prethodnih 10 nismo videli realizaciju niti jednog infrastrukturnog projekta u gradu, dok su se novcem Požarevljana iznova i iznova plaćali brojni projekti i idejna rešenja.

Do sada smo shvatili da je politika ovog režima da se projekti godinama nerealizovani nalaze u fiokama, pa je tako na primer infrastrukturni projekat Čikoš za koji je vršena  i anketa među građanima i danas bez pomaka, a za rekonstrukciju Muzeja kulturne istorije koji naočigled svih rapidno propada čelnici grada zahtevali su spuštanje kriterijuma, potpuno zanemarujući značaj materijalne kulture i važnost mišljenja struke. Ne smeta nam što u nedostatku svojih prepisuju naše ideje, te im predlažemo da sagledaju izuzetno težak položaj građana Požarevca i prepišu što pre i one delove našeg programa koji se mogu i moraju sprovesti odmah, poput besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih i srednjih škola, besplatnog obroka u osnovnim školama, povećanja budžetskih izdvajanja za poljoprivredu, te ukidanja prakse da partijska knjižica ima veću vrednost od diplome, navode iz gradskog odbora SSP-a.

Danas, kada nakon decenije vlasti ovog režima porodica sa dvoje dece mora izdvojiti jednu celu platu samo za udžbenike, kada nam svakodnevno prete glađu a poljoprivrednici su na rubu egzistencije, kada niko ne vidi kraj inflaciji, kada svakodnevno gledamo kako naši sugrađani napuštaju Požarevac u kome u proteklih 10 godina nije otvoreno niti jedno radno mesto, dobro bi bilo da bar prepišete kako treba, ističu iz SSP-a.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend