Politika

SSP: Posedujemo plan za oporavak Srbije i Požarevca

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u centru Požarevca održao je akciju gde je građane upoznao o planu ove stranke za oporavak Srbije i Požarevcu.

Vladan Milosavljević,  predsednik GrO SSP Požarevac kaže da  danas građanima približili njihov plan za oporavak Požarevca.

„Danas pre svega razgovaramo o ekonomskim prilikama u gradu i nažalost ono što najčešće možemo čuti od Požarevljana jeste da je Požarevac danas grad bez ekonomije, bez novih radnih mesta, grad bez investicija, bez privredne aktivnosti. Svedoci smo i toga da Industrijska zona od koje se mnogo očekivalo ipak nije pokretač ekonomskog razvoja grada, jer nakon 10 godina vlasti SNS-a u Požarevcu ovde nije otvoreno nijedno radno mesto, a složićemo se da je suština formiranja industrijske zone zapravo otvaranje novih radnih mesta kako bi ljudi imali gde da rade, ali i kako bi od svog rada mogli normalno da žive“ istakao je Milosavljević.

On je dodao da će članovi ove stanke nastaviti da građanima Požarevca još više približe plan za razvoj grada i pozvao ih da im se pridruže.

Maja Kostić, potpredsednica GrO SSP Požarevac kaže da su građani zabrinuti.

„Ovom politikom plaćamo najskuplje gorivo u regionu, a u medijima nas svakodnevno lažu da živimo u ekonomskom tigru. Ovaj tigar je bacio na kolena i proizvodjače i potrošače. Ovom politikom ekonomskog tigra se iz budžeta grada Požarevca za poljoprivredu izdvaja 28 miliona dinara od ukupnog budžeta koji je preko 5 milijardi. I ne samo da je pljoprivreda devastirana i uništena, već srpski seljak nema nikakvu perspektivu, da proizvede i prodajom svojih proizvoda bude u plusu“ rekla je Maja Kostić.

Ona je naglasila da SSP ima plan za ekonomiju, za pokretanje ekonomije koja će ići u tom pravcu da svaki čovek oseti da bolje i kvalitetnije živi.