Politika

Šta EU očekuje od nove Vlade Srbije?

Foto: Envato elements/ilustracija
Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je u Briselu da su očekivanja od nove Vlade Srbije "kakva su oduvek bila", da je Srbija zemlja kandidat i da je važno da ispuni sve potrebne reforme i kriterijume za pristupni proces u EU.

„Upoznati smo da je nova vlada u Srbiji imenovana i očekivanja su kakva su uvek bila od Srbije – ona je zemlja kandidat koja pregovara o pristupu EU i važno je da bude uspostavljena funkcionalna vlada koja može da kredibilno ispuni sve potrebne reforme i kriterijume u pristupnom procesu i sva očekivanja EU i zemalja članica koja se odnose na ponašanje zemlje kandidata koja ima aspiracije da postane članica EU“, kazao je Stano.

On je izrazio nadu da će nova Vlada Srbije ispuniti očekivano.

„Nedavno smo predstavili smernice u Paketu proširenja o tome šta je Srbija uradila, šta mora da uradi i gde treba da se ulože dodatni napori, te očekujemo da će vlada raditi ozbiljno i odgovorno u ispunjavanju svih potrebnih zadataka kako bi napredovala u pregovaračkom procesu i napredovala ka EU, uključujući i u usaglašavanje sa spoljnom politikom, odlukama i postupcima EU“, naglasio je Stano.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend