Politika

Tepić: Odluka opozicije o izlasku na izbore biće dobra za gradjane

Marinika Tepić  (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Marinika Tepić (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je večeras da će odluka opozicije o izlasku na izbore naredne godine biti dobra za gradjane, a da su uslovi sada drugačiji nego 2020. godine kada je deo opozicije bojkotovao izbore.

“Mi smo na bojkot išli jer su gradjani to tražili, da bismo ogoleli režim. Sada je atmosfera dramatično drugačija – svest kakvo je stanje stvari, propast dijaloga, moramo sami da se izborimo za svoju slobodu. Razgovori traju, imate ne progon – nego Srbiju koja živi u mraku, 60 odsto Srbije gleda samo Vučićeve medije, ljudi žive pod toksinima tih medija”, rekla je Tepić za televiziju N1.

Ona je navela da je lider SSP-a Dragan Djilas “najsatanizovanija osoba” i neko kome je glava na panju svakog dana.

Govoreći o izjavi poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon da se nada pluralističkoj skupštini posle izbora 2022. godine, Tepić je navela da bi i ona to želela, ali da skupština to nije.

“Radi se o kompleksnoj situaciji, većinska Srbija je rekla ‘ne’ režimu Aleksandra Vučića, potpuno smo svesni nestrpljenja gradjana, moramo biti svesni da se radi o kompleksnoj odluci nekoliko stranka, da sagledamo efekte izaska na izbore”, rekla je potpredsednica SSP.

Navodeći da će odluka o izlasku na izbore biti dobra za gradjane, Tepić je dodala da opozicija detaljnije analizira svaku mikro jedinicu – od mesnih zajednica, da ne razočara gradjane.

“Ono što je važno uprkos svoj represiji imamo konstantan trend pada podrške SNS-u, to su pokazali rezultati”, navela je.

Govoreći o odluci pokreta Ne davimo Beograd da samostalno nastupe na izborima na proleće 2022. godine, Tepić je ocenila da su se “ovakvi režimi” smenjivali samo u zajedništvu.

Ona je podsetila da se slično dogodilo 2018. godine i da je taj pokret ostao ispod cenzusa.

“Djilas ih je tada pozivao na zajedništvo, oni su procenli da je bolje da idu sami. Njihova odluka, njihov rizik. Ovakvi režimi su se smenjivali samo u zajedništvu”, navodi Tepić.