Politika

Tepić: Srbija treba da svoju politiku usaglašava sa zapadom, novi izbori šansa

Foto: S.Lisac
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je da Srbija treba da "strateški i dugoročno" svoju politiku usaglašava sa Evropom, a govorila je i o posledicama nedavnih izbora.

Ona je TV Nova S rekla da je Srbija na spoljnopolitičkom planu u „izuzetno teškoj situaciji“ i da „definitivno treba da sledi put zapadnog sveta“, preneo je Danas na svom portalu.

Rekla je da je Srbija „deo Evrope“ i sused članica EU, a ne „sused Ruske federacije“.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Svoju politiku strateški i dugoročno treba zato da usaglašavamo sa Evropom. Na nama je da te teme otvorimo“, rekla je Tepić.

Navela je da ne može da proceni koje odluke će doneti vlast koju, kako je rekla, „niko nije mogao da drži za reč“, te dodala da bi trebalo da se te teme otvore u Skupštini Srbije.

Istakla je da posle aprilskih izbora očekuje atmosferu u Skupštini Srbije drugačiju nego ranije, jer, kako je ocenila, „građani ne vole incidente“.

Kao primer, pomenula je da je glasove lideru Dveri Bošku Obradoviću doneo Branimir Nestorović u poslednje dve sedmice predizborne kampanje, a ne „incidenti koje je izazivao u Skupštini unošenjem kamena“.

Upitana o budućnosti koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, ponovila je da su se neki koalicioni partneri posle izbora „strmoglavili u populizam, naročito nakon susreta Đilas-Vučić“.

Po njenim rečima, Đilas se konsultovao „i sa koalicijom i šire“ pre sastanka s Vučićem, „ali pošto nije bilo konsenzusa, na razgovor je otišao u ime SSP“.

Upitana da li veruje da će novih izbora u Beogradu biti, rekla je da „želi da veruje“ da će Vučić održati reč, „upravo zato što se poziva na legitimitet“.

Po njenim rečima, to su „potpuno drugačiji medijski uslovi“, provera biračkog spiska, provera „uvezenih birača“, uspostavljanje pariteta u izbornim komisijama.

Dodala je da, „ukoliko se budu pridržavali dogovorenih rokova, izbori u Beogradu bi bili za šest, odnosno devet meseci“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend